Cat costa consultanta SEO?

Cat costa consultanta SEO?

download (2)Daca aveti o afacere si va doriti cresterea vanzarilor prin intermediul mediului online ar trebui sa luati in calcul colaborarea cu o companie de profil care se ocupa cu optimizare si promovare site. Pentru ca orice serviciu implica un cost, si serviciile SEO necesita acordarea unui buget.

De aceea, in momentul in care decideti ca este necesara optimizarea pentru motoarele de cautare in vederea imbunatatirii afacerii dumneavoastra, trebuie sa decideti ce buget doriti sa acordati echipei care se va ocupa de acest aspect.

Intrebarea pe care multi manageri o au atunci cand apare in discutie un viitor parteneriat cu o firma de SEO este: “ Cat costa SEO?”

In cuprinsul acestui articol veti primi informatii referitoare la modalitatile de plata, costurile si motivele care ar trebui sa va starneasca suspiciune atunci cand interactionati cu firma de SEO pe care doriti sa o angajati. De asemenea puteti da click pe link daca doriti sa aflati mai multe detalii despre ce este SEO.

Cum se plateste consultanta SEO?

In ceea ce priveste preturile SEO, exista 4 modele principale:

Plata lunara. In aceasta situatie, dumneavoastra veti plati o suma lunar, in schimbul anumitor servicii pe care le-ati discutat si stabilit in momentul in care ati inceput colaborarea. Aceasta metoda este cel mai des intalnita deoarece functioneaza cel mai bine in ceea ce priveste returnarea investitiilor.

Lunar, veti primi rapoarte despre obiectivele atinse, despre imbunatatirile savarsite, constructia de link-uri, research-ul facut asupra cuvintelor cheie precum si despre rezultatele optimizarii.

Servicii contractuale la preturi fixe. Un numar mare de agentii ofera servicii contractuale. De obicei, aceste servicii va sunt prezentate pe website-ul lor, avand atasat si pretul pentru fiecare in parte. Aceste servicii includ audit, pentru a ajuta la determinarea punctelor slabe si a celor puternice pe care afacerea dumneavoastra le prezinta in mediul online, o analiza a competitiei, precum si research pentru cuvintele cheie care pot grabi returnarea investitiei.

Plata per proiect.  Preturile stabilite in functie de proiect sunt similare cu cele bazate pe servicii contractuale, exceptand faptul ca aici este vorba despre proiecte customizate special pentru fiecare client in parte.

Preturile variaza, depinzand de proiect, de necesaitatile dumneavoastra si de ceea ce doriti  pentru a va imbunatati afacerea.

Plata pe ora de consultanta. In aceasta situatie veti plati o suma de bani pentru fiecare ora pe care echipa SEO petrece ajutandu-va sa va modificati afacerea in mod pozitiv, oferindu-va informatiile si serviciile necesare.

Majoritatea agentiilor SEO folosesc aceste modele, existand posibilitatea ca o agentie sa va ofere prilejul de a va alege unul dintre ele sau chiar pe toate, deciziile depinzand de nevoile dumneavoastra.

Cat costa SEO?

images (7)Plata lunara: 500-4000 RON pe luna. Suma variaza in functie de marimea afacerii dumneavoastra precum si de serviciile care va sunt oferite. In general, cea mai scazuta suma de bani este ceruta de catre agentiile mici, cu un numar de servicii oferite limitat. In schimb, agentiile mari, full-service, pot ajunge sa ofere servicii lunare pentru 10000 RON.

Servicii contractuale la preturi fixe: preturile variaza. In principal, afacerile care testeaza piata aleg acest tip de servicii si aceasta modalitate de plata. Este de cele mai multe ori metoda de inceput, continuandu-se cu serviciile lunare. Acest tip de contracte include copywriting ( 0,5 RON pe cuvant, audit in ceea ce priveste continutul website-ului ( 100 – 400 RON), profilul link-urilor ( 200 – 400 RON) si pagini pentru Social Media ( 100 – 300 RON).

Plata per proiect: preturile variaza. Avand in vedere ca pot exista o multime de proiecte diferite, preturile sunt variable in functie de ceea ce include proiectul. Insa, majoritatea proiectelor au pretul intre 4000 – 15000 RON.

Plata pe ora de consultanta. In general, pretul orelor de consultant SEO este intre 100 si 300 RON.

Cand ar trebui sa va trezeasca suspiciuni consultanta SEO?

Exista foarte multe companii SEO ale caror practici sunt lipsite de etica, obisnuind sa promita atingerea unor obiective fantasmagorice doar pentru a va face sa incepeti o colaborare. De foarte multe ori aceste agentii cer o suma prea mica pentru a va bucura, sau prea mare pentru a va face sa credeti ca pentru niste scopuri atat de inalte este nevoie de o suma extraordinara.

De aceea, este recomandat sa aveti in vedere cateva aspecte atunci cand discutati cu reprezentantii agentiilor SEO pe care doriti sa le angajati.

Garantiile fabuloase pe termen extrem de lung. In general, atunci cand va sunt expuse garantii, fara a va fi explicate problemele ce pot interveni in timpul optimizarii, ar trebui sa va puneti un semn de intrebare.

Mediul online se afla intr-o continua schimbare si acest aspect este foarte bine cunoscut de catre expertii SEO. Ei va pot garanta schimbari pozitive in ceea ce priveste afacerea dumneavoastra, atata vreme cat sunt insotite de rapoarte si discutii periodice.

Rezultate imediate. Exista rezultate ce apar instant insa acestea se nasc doar datorita unor practici lipsite de etica, menite sa pacaleasca sistemul. Inainte de a fi de acord cu acestea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca pot dauna afacerii pe termen indelungat, avand in vedere ca tehnicile  nepermise sunt deseori detectate si penalizate de Google.

Locul 1 in Google. Este evident ca pozitionare pe locul intai este ideala, dar daca o agentie va garanteaza aceasta pozitie, ar trebuie sa va ganditi de doua ori inainte sa semnati un contract, fiindca exista posibilitatea sa nu primiti nimic in schimbul sumei de bani ce trebuie platita.

Preturi prea mici. Cand discutati cu si despre o agentie de SEO, nu trebuie sa fiti interesati de cele mai scazute preturi, ci de cel mai inalt nivel al serviciilor. De cele mai multe ori, cele mai mici preturi nu implica rezultate.

Creare de link-uri pe baza unor tactici lipsite de etica. Construirea de link-uri este o parte foarte importanta a optimizarii SEO fiind cruciala atunci cand vine vorba de pozitionarea website-ului dumneavoastra in motoarele de cautare.

Ce trebuie sa stiti despre consultanta SEO

seo-optimalizace-stranekCand va aflati in cautarea unei agentii SEO, trebuie sa aveti cateva cunostinte despre aceste servicii. Astfel este necesar sa stiti ca:

Procesul de Optimizare SEO nu are rezultate instant. Alegeti serviciile lunare pentru a primi rapoarte la sfarsitul fiecarei perioade si ganditi-va la SEO ca la o investitie pe termen lung. Campaniile agresive sunt benefice, insa pentru a beneficia de rezultate majore, trebuie sa colaborati o perioada indelungata.

Desi in prima luna va veti bucura de rezultate bune, obiectivele majore se vor atinge mai tarziu, fiind nevoie de mai mult efort pentru a ajunge in top.

Pot aparea schimbari. Avand in vedere faptul ca exista  un numar mare de competitori, ca algoritmii se afla intr-o continua schimbare, nu va puteti astepta ca dupa o luna de colaborare sa ramaneti printe primii pozitionati fara a continua monitorizarea website-ul si optmizarea acestuia.

Nu toate agentiile SEO sunt la fel, si nu toate serviciile oferite au aceeasi calitate. Cautati cea mai buna calitate si agentia care se ofera sa va inteleaga nevoile, sa va propuna metode pentru a va modifica afacerea intr-un mod pozitiv, nu agentia care are cele mai scazute preturi.

Optimizarea SEO este importanta. Motivul pentru care ati construit un website este pentru a va imbunatati afacerea. Daca potentialii clienti nu afla despre acesta, sansele de reusita sunt infime. Cea mai inteligenta alegere este sa colaborati cu o echipa de SEO care sa il faca vizibil consumatorilor.

Colaborarea cu o echipa SEO este alegerea corecta. Desi exista foarte multi printre dumnavoastra care considera ca pot sa se ocupe singuri , sau sa roage un prieten sa se ocupe de acest aspect, trebuie sa va ganditi de doua ori inainte de a lua o astfel de decizie. Rareori se intampla ca cei ce recurg la aceasta solutie sa reuseasca pozitionarea si mentinerea website-ului pe prima pagina in motoarele de cautare.

Decizia va apartine, dar inainte de a va indrepta catre o hotarare finala, luati in considerare toate aspectele acestei probleme gandindu-va la necesitatea de returnare a investitiei, problema pe care o companie SEO este specializata sa o rezolve.

 

Share this post

Leave a comment

Your email address will not be published.