Ce este SEO si de ce este necesar?

Ce este SEO si de ce este necesar?

Cu siguranta ati auzit vorbindu-se despre SEO si despre faptul ca aceste servicii aduc foarte multe beneficii pentru diverse tipuri de afaceri online. Ceea ce probabil nu stiti este de ce optimizarea SEO este atat de puternica, devenind chiar necesara in prezent, cand majoritatea consumatorilor au devenit si utilizatori de internet.

so-what-is-SEO

Acest raport a fost scris tocmai pentru ca multi dintre dumneavoastra nu cunoasteti beneficiile pe care vi le pot aduce serviciile de optimizare pentru motoarele de cautare, fiindu-va de folos prezentarea motivelor pentru care este nu doar dezirabil, ci si obligatoriu sa beneficiati de servicii SEO.

In cuprinsul acestui articol veti afla de ce serviciile SEO au atata putere, care este rolul pe care il au in marketing si comunicare si de ce trebuie sa profitati de existenta lor.

1.  SEO este o investitie indispensabila si profitabila

Optimizarea SEO este o investitie utila si profitabila deoarece rezultatele sunt evidente, cuvintele cheie avand incredibile rate de conversie.  Faptul ca datorita serviciilor SEO va puteti situa in topul website-urilor de pe prima pagina in motorul de cautare Google, va poate returna inzecit investitiile pe care dumneavoastra le faceti in aceste servicii.

2.  Evidentierea website-ului va creste vanzarile

Website-ul este un factor important in ceea ce priveste vanzarile . Atat aspectul, functionalitatea cat si pozitia sa in motoarele de cautare contribuie la cresterea si mentinrea profitului afacerii dumneavoastra.

Optimizarea pentru motoarele de cautare are un rol crucial in cresterea performantei afacerii online punand accentual pe evidentierea produselor si serviciilor pentru a facilita observarea acestora de catre potentialii cumparatori.

3. O echipa SEO va ajuta sa planificati corect imbunatatirea afacerii

Faptul ca SEO este extrem de important in ceea ce priveste cresterea vanzarilor nu inseamna ca este singurul factor de care are nevoie o afacere pentru a avea succes online. Este adevarat ca fara servicii de optimizare competitia va poate depasi in orice moment, dar o importanta deosebita o au si alte aspecte, de care o echipa SEO se va ocupa, de asemenea.

Astfel, social media, brandingul precum si alte strategii de marketing trebuie adaugate la SEO, pentru ca sucesul sa fie nu doar garantat dar si grabit.

images (2)

Provocarea oricarui manager nu este reprezentata de alegerea uneia dintre cele enumerate mai sus, ci de a integra intr-un mod inteligent serviciile SEO in amestecul de marketing pentru a ridica afacerea intr-un mod rapid si fara a intampina greutati din partea competitorilor.

Cateodata, ideea de a oferi clientilor ceea ce isi doresc este depasita, deoarece majoritatea clientilor nu stiu exact ce au nevoie pentru a isi imbunatati afacerea. De aceea, profesionistii de marketing si consultantii SEO au rolul de a ajuta clientii sa isi contruiasca, intr-un mod corect, fundatiile afacerii si sa puna bazele unui plan coerent, pentru ca, mai apoi sa ii ghideze in implementarea si managerierea unei strategii ale carei tactici sa conduca spre returnarea investitiilor intr-un timp eficient.

Una dintre pricipalele responsabilitati ale reprezentantilor de marketing este sa se asigure ca, prin diferite metode, clientii sunt tinuti departe de pericole precum anumite tactici gresite care le pot distruge afacerea.

4.   De ce are optimizarea SEO un impact fabulous asupra vanzarilor?

Optimizarea SEO are un efect pozitiv asupra vanzarilor fara a creste costurile de marketing, crescand insa profitul intr-un mod exponential si in timp. Realizate corect, de catre o companie acreditata care va pune la dispozitie experti SEO, aceste servicii pot atinge scopurile afacerii, ROI-ul devenind mult mai ridicat in comparatie cu alte forme de marketing online.

images (3)

In general, oamenii sunt in cautare de cele mai bune afaceri, si de cele mai bune preturi, pe care le cauta utilizand internetul. Pretul este un factor foarte important pentru majoritatea oamenilor, avand in vedere criza financiara care a generat consumatori mult mai precauti.

SEO are un rol crucial in aceasta cautare, in care oamenii se gasesc prinsi de fiecare data cand au nevoie de servicii si produse. De ce este important? Pentru ca optimizarea SEO este cea care atrage potentialii clienti catre site-urile dumneavoastra prin cuvinte si fraze cheie relevante care vor ridica website-ul in motoarele de cautare, unde cei interesati cauta informatii. Trebuie sa va aflati acolo unde se afla si potentialii dumneavoastra clienti, pentru a-i directiona catre solutiile pe care le oferiti.

O companie SEO va ofera rezultatele masurabile pe care le asteptati, campaniile avand un impact major asupra vanzarilor.

5.  Preturile SEO sunt variabile

Cand vine vorba de servicii SEO, deveniti consumatori, de aceea este absolut normal, ca si clientii dumneavoastra,  sa fiti interesati de preturi, inainte de a incepe colaborarea.

Preturile serviciilor de optimizare in motoarele de cautare variaza si sunt foarte dificil de stabilit, deoarece nu exista standarde universal valabile cu ajutorul carora sa putem identidica un pret fix.

Totul depinde de necesitatile dumneavoastrai fiind luate in considerare analiza cuvintelor cheie, contruirea de link-uri si alte activitati SEO unice, si personalizate pentru diferite companii, afaceri si situatii.

Preturile nu difera numai in functie de client ci si in functie de compania ce ofera aceste servicii, existand pe piata numerosi profesionisti de ocazie, amatori si practicanti ignoranti, de care este necesar sa va feriti.

De aceea,  responsabilitatea alegerii cade pe umerii dumneavoastra atunci cand apare in discutie angajarea unei firme ce ofera SEO. Este recomandat sa alegeti colaborarea cu o companie care ofera nu cele mai scazute preturi SEO, deoarece riscati sa primiti servicii a caror calitate sa fie direct proportional cu suma platita, dar nici cea mai scumpa oferta, pentru ca exista riscul de a nu primi nimic in schimb.

Alegeti o companie SEO dupa ce discutati cu reprezentantii acesteia, dupa ce va asigurati ca vor sa va ajute in vederea indeplinirii scopurilor dumneavoastra, dar si ca vor sa va ofere propuneri in ceea ce priveste atingerea acestor scopuri intr-un timp scurt.

Trebuie, de asemenea, sa fiti constienti ca in spatele serviciilor SEO se afla o echipa intreaga de oameni. Daca ei dispun de un buget pra mic, le este imposibil sa va ofere rezultate colosale.

Daca vreti sa primiti un pret corect, va este sugerat sa cereti o analiza personalizata a campaniei, inainte de inceperea colaborarii.

6.  SEO nu este extrem de costisitor

Chiar daca sunteti tentati sa alegeti compania cu cel mai scazut pret, cateodata alegerea perfecta implica serviciile SEO care au preturi mai ridicate.

De ce? In primul rand, SEO reprezinta o investitie. De asemenea, trebuie sa luati in considerare motivele pentru care o companie are preturi mai ridicate decat alte companii, tinand cont de faptul ca preturile au o baza solida. Dar cunoasteti acest aspect, pentru ca si dumneavoastra oferiti servicii si produse care au un pret stabilit, nu?

O companie ce ofera servicii  foarte ieftine nu va poate ajuta sa va atingeti scopurile financiare si tintele propuse, intr-o perioada atat de scurta cum va poate ajuta o companie care dispune de fonduri. Este foarte posibil ca, in cazul in care alegeti cea mai ieftina firma SEO de pe piata, sa nu va atingeti scopurile deloc.

Dupa cum am mentionat anterior, puteti cere o analiza rapida a viitoarei campanii, inainte de a incepe o colaborare. Acest lucru va poate fi de folos, deoarece decizia dumneavoastra trebuie sa fie bazata pe logica si date. Daca aveti datele necesare puteti lua decizia de a va angaja intr-o colaborare cu o companie SEO care nu are cele mai mici preturi de pe piata, dar are cele mai calitative servicii.

Mai multe informatii despre preturile serviciilor SEO gasiti citind: Cat Costa Consultanta SEO?

7.  Serviciile SEO nu reprezinta” cireasa de pe tort”, ci un ingredient important

seo-user-friendly-design

Chiar daca ati investit o suma importanta in website, nu este de ajuns, deoarece Google are nevoie de ajutor pentru a va intelege afacerea.

Investitia pe care ati facut-o este foarte importanta dar nu suficienta. Facand o analogie cu gatitul, trebuie sa stiti ca pentru a avea succes este nevoie sa amestecati toate ingredientele in masura in care trebuie.

Ideal este sa luati optimizarea SEO in calcul in timp ce planificati structura website-ului, a continutului, sintaxa URL-urilor precum si atunci cand vine vorba de web design. In aceste conditii scopul dumneavoastra este mult mai aproape de a fi atins.

Consultantii SEO va pot ajuta chiar daca dumneavoastra ati inceput deja intr-un mod gresit, insa trebuie sa fiti constienti ca timpul, efortul precum si costurile vor fi mult mai ridicate.

8. Serviciile Social Media au nevoie de o incadrare perfecta

images (4)

Platformele populare de social media sunt foarte importante in dezvoltarea afacerii dumneavoastra online, iar serviciile de optimizare SEO au un rol important si in acest cadru.

Printre serviciile pe care o echipa SEO le ofera se incadreaza si crearea si administrare de conturi pe toate platformele populare de Social Media. In acest fel, va veti afla in controlul a ceea ce oamenii citesc, gandesc si raspandesc prin retelele de socializare.

9. SEO are un rol important in atingerea scopurilor dumneavoastra

Ideea ca SEO este doar despre pozitionarea site-ului in rezultatele motoarelor de cautare, despre obtinerea unui numar mare de vizualizari este gresita, avand in vedere ca optimizarea SEO moderna implica mai mult decat atat.

Practic, serviciile SEO sunt indispensabile pentru ca se implica in atingerea scopurilor si modificarea intr-un mod pozitiv a strategiei companiei dumneavoastra pentru a atrage un numar cat mai mare de indivizi ce devin potentiali clienti.

Astfel, optimizarea SEO implica marketing si comunicare, o intelegere a afacerii si a econimiei, gandire strategica si abilitatea de a rationa dincolo de limitele de rand, toate acestea avand ca scop final atingerea scopurilor si obiectivelor companiei dumneavoastra.

Nu multi pot duce la bun sfarsit o campanie SEO, iar alegerea unei persoane ce nu are competentele necesare este o alegere gresita, deoarece o companie care doreste ca serviciile sau produsele sale sa ajunga in topul preferintelor, iar vanzarile sa creasca rapid, trebuie sa colaboreze cu personal calificat.

10.  Website-ul dumneavoastra trebuie sa se situeze in top

Sa va aflati pe primele locuri in motoarele de cautare este extrem de important pentru afacerea dumneavoastra, de aceea daca website-ul pe care il aveti nu are o pozitie buna, aveti o problema.

Exista foarte multi oameni care spun ca afacerea lor functioneaza bine, chiar daca nu au apelat la optimizare SEO, chiar daca nu se ocupa nimeni de Social Media. Poate fi adevarat insa, si in aceasta situatia, SEO si promovarea online pot fi cruciale. Chiar daca afacerea merge bine acum, competitorii care se ocupa si de mediul virtual, pot oricand sa castige clientii dumneavoastra.

11.  Pozitionarea site-ului in top nu este singurul aspect important in campania de SEO

SEO va face brandul mai bun, mai puternic si usor de recunoscut. Scopul este ca atunci cand oamenii cauta anumite produse sau servicii pe care le oferiti, sa gaseasca website-ul dvs in topul cautarilor. Daca nu va aflati acolo, competitorii dumneavoastra, care deja sunt pozitionati mai bine vor avea un avantaj major.

What-is-SEO-and-How-it-works

In prezent, toti  cautam pe Google tot ceea ce ne dorim sa cumparam. De aceea, pozitia site-ului dumneavoastra este foarte importanta, dar nu este singurul aspect de care aveti nevoie.

Pentru ca puzzle-ul sa fie complet, trebuie sa intrati in mintea potentialilor clienti si sa vorbiti aceeasi limba. Practic,translatorul de care aveti nevoie, intermediarul dintre dumneavoastra si potentialii clienti este echipa de SEO pe care o angajati.

12.  SEO imbunatateste vanzarile din magazinele fizice

Chiar daca exista foarte multi printre dumneavoastra care considera ca afacerea vi se bazeaza pe vanzari offline, trebuie sa va ganditi de doua ouri inainte de a spune “Nu” serviciilor de optimizare SEO. De ce? Pentru ca optimizarea pentru motoarele de cautare are un cuvant important de spus si atunci cand vine vorba de vanzarile direct din magazine.

Cum? Si atunci cand vor sa gaseasca ceea ce au nevoie in ideea de a cumpara mai apoi dintr-un magazine fizic si nu virtual, un procent foarte ridicat dintre consumatori cauta online cele mai bune produse si servicii.

Astfel, SEO va aduce beneficii si atunci cand considerati ca nu aveti nevoie. Indiferent de faptul ca magazinul dumneavoastra fizic functioneaza bine acum, trebuie sa luati masuri in ceea ce priveste viitorul, avand in vedere dezvoltarea tehnologiei si a influentei internetului asupra deciziilor tuturor.

13.  Brandul dumneavoastra are nevoie de sustinere

Article_SEO_branding1

Brandingul este de cele mai multe ori costisitor si haotic. Majoritatea incercati sa oferiti consumatorilor multe dintre produsele sau serviciile dumneavoastra in speranta ca unul li se va intipari in minte si ca atunci cand va avea nevoie, va apela la firma pe care o detineti.

SEO va poate ajuta sa grabiti acest proces, accelerand campaniile dumneavoastra si facandu-va produsele si serviciile usor de memorat.

14.  SEO reprezinta o strategie de durata

Serviciile SEO va pot livra rezultate imediate, avand efect observabil pe termen scurt, dar avantajul major pe care il aveti dupa ce ati inceput colaborarea cu o astfel de companie este ca, daca optimizarea este realizata in mod corect,  website-ul dumneavoastra este vizibil avand primele pozitii in cautarile Google ale cuvintelor cheie alese, pe termen lung.

15. Alegeti serviciile unei companii SEO acreditate

Exista foare multi dintre dumneavoastra care, pentru a economisi o suma infima de bani, apeleaza la serviciile cuiva care doar crede ca este priceput si la optimizare SEO, desi aceasta nu este decat o pasiune pentru el.

Trebuie sa luati in calcul ca o echipa de SEO, a carei ocupatie este strict aceasta, va avea rezlultatele pe care dumneavoastra le doriti cu siguranta, si intr-un timp mult mai scurt. De ce? Pentru ca detin informatii in ceea ce priveste toate schimbarile de algoritm ce apar, cunosc factorii negative si pozitivi ce pot influenta evolutia website-ului dumneavoastra, stiind exact ce este necesar pentru a va aduce in top, precum si ceea ce va fi necesar in viitor.

Desi daca nu apelati la o companie de SEO, initial pare ca economisiti bani, de fapt sunteti impiedicati sa castigati banii pe care, cu ajutorul unei echipe, care ar fi grabit procestul de optimizare site si atingerea scopurilor financiare, i-ati fi obtinut mult mai rapid, din vanzarile online.

16. O experienta neplacuta nu trebuie sa va impiedice in viitor

images (6)Chiar daca ati facut ceea ce am amintit mai sus, si anume ati colaborat cu un necunoscator de SEO, nu trebuie sa renuntati. O experienta neplacuta nu trebuie sa va impiedice sa continuati lupta. Ganditi-va ca daca dumneavoastra renuntati, nu inseamna ca si competitorii vor face acelasi lucru. Renuntand la serviciile SEO riscati ca produsele sau serviciile competitorilor dumneavoastra sa fie mult mai cautate si cumparate.

De cele mai multe ori, motivele pentru care SEO nu a functionat sunt alegerea gresita a echipei si o investitie mult prea mica in aceste servicii, la acestea doua fiind adaugata si planificarea gresita a optimizarii.

De aceea, pentru a fi siguri ca promovarea afacerii dumneavoastra are succes, este nevoie nu numai de un buget, ci si de o echipa compusa din experti, care sa studieze piata si volumul de cautari, sa analizeze competitia ancorand campania dumneavoastra de SEO la o strategie exceptionala care sa conduca spre  atingerea scopurilor propuse.

Cu o echipa competenta, care va ofera consultanta reala, ajutandu-va sa sa stabiliti obiectivele corecte evitati pierderea de timp si de bani investiti, castigand vizitatori ai website-ului ce pot fi cu usurinta convertiti in consumatorii serviciilor si produselor dumneavoastra.

17.  Aveti nevoie de mai mult decat va ofera reclamele platite

Majoritatea dintre dumneavoastra deja utilizati Google AdWords, considerand ca nu aveti nevoie de altceva. Dar trebuie sa stiti ca aveti nevoie de mai mult pentru a nu fi eliminati de pe piata de catre competitori.

Reclamele platite va pot fi de folos, dar o campanie SEO va aduce un loc primar in topul Google, majoritatea utilizatorilor nefiind interesati de reclamele platite.

Campania de SEO nu inseamna numai optimizare pentru motoarele de cautare, ea implica si campanii Adwords, servicii de imbunatatire a imaginii online si monitorizarea tuturor blogurilor si forumurilor 24/7 pentru a pastra o imagine pozitiva brandului dumneavoastra, precum si Social Media Marketing

Share this post

Comments (2)

 • filme online Reply

  Acest articol trebuie citit de toata lumea!E foarte bun!

  November 11, 2014 at 10:00 am
 • Chestionare Auto Reply

  Interesant articol. Unde as putea afla mai multe despre Ce este SEO si de ce
  este necesar? ? Multumesc!

  November 12, 2014 at 4:43 am

Leave a comment

Your email address will not be published.