Promovare si Optimizare Site : Tactici Avansate

Promovare si Optimizare Site : Tactici Avansate

xSa va creati un blog nu este atat de dificil cum cred multi dintre dumneavoastra, insa atragerea vizitatorilor este partea mai putin simpla, deoarece nu este indeajuns un continut interesant.

Toti blogerii de succes folosesc tactici in ceea ce priveste mentinrea blogului, tactici ce includ tehnici de optimizare SEO dar si design, combinandu-le si obtinand strategii mai avansate care ii ajuta sa mentina traficul, sa creasca audienta si sa ocupe o pozitie buna in motoarele de cautare.

In cuprinsul acestui articol veti gasi o lista cu tacticile de promovare si optimizare site care va vor ajuta sa cresteti traficul blogului dumneavoastra. Este foarte important sa cunoasteti in detaliu cat costa consultanta SEO si de asemenea ce este SEO si cum functioneaza tot acest proces, acest lucru fiind de folos pentru a face alegerea potrivita in vederea colaborarii cu o firma de SEO.

Oamenii trebuie sa va gaseasca usor continutul

Una dintre cele mai noi idei dezvoltate de google este Author Markup. Aceasta caracteristica va ajuta sa va conectati la tot continutul dumneavoastra de pe web, cu ajutorul unui singur profil de autor.

Adaugand aceasta caracteristica identitatii dumneavoastra, va veti creste sansele sa apareti in rezultatele cautarilor, ajutand la cresterea numarului de vizitatori ai continutului dumneavoastra.

Implementarea acestei caracteristici nu este tocmai simpla insa, exista tutoriale online care va pot ajuta sa duceti la bun sfarsit acest proces.

Alaturati-va comunitatilor care va fac audienta

Relationarea este un aspect important cand vine vorba despre link building si SEO, desi de multe ori nu este luat in serios. Sa cunoasteti oameni este foarte important pentru raspandirea link-urilor dumneavoastra.

In ceea ce priveste acest aspect, Google va vine din nou in ajutor prin “doubleclick planner”, un mod prin care puteti pune in practica aceasta metoda.

Folositi imagini foarte mari, fotografii si ilustratii

Cele mai populare sunt fotografiile, insa atunci cand vine vorba despre modalitatea de a atrage link-uri si despre web design, o fotografie veche nu va ajuta. De ce sa nu impartasiti o fotografie noua si frumoasa?

Fotografiile frumoase, cu o rezolutie mare nu vor finiciodata ignorate. Conteaza si subiectul, precum si continutul, insa fotografia va poate garanta captarea atentiei vizitatorului.

Ganditi dincolo de Social Media

2Facebook, Twitter si Google+ nu sunt singurele website-uri care au puterea de a va ajuta in cresterea traficului. Exista si alte comunitati ce pot fi de folos, precum:  StumbleUpon,  deviantART, Pinterest, Tumblr, delicious, HR.com, LinkedIn, Ning, Soundcloud, Goodreads, Kickstarter.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa identificati retelele sociale care sunt relevante pentru afacerea dumneavoastra pentru ca dupa aceea, sa incepeti promovarea blogului. In timp, veti incepe sa castigati link-uri si oameni care sa fie interesati de ceea ce oferiti.

Diferite retele sociale va vor ajuta si sa dezvoltati continutul pentru blogul dumneavoastra. Observati ceea ce castiga popularitate si creati articole care sa se refere la acele aspecet.

Alaturati-va website-urilor cu intrebari si raspunsuri

Oamenii folosesc intrebarile pentru a gasi raspunsuri. De aceea, website-urile specializate in a da raspunsuri la diferite intrebari au devenit atat de populare.

Puteti sa gasiti intrebarile care primesc mai multa atentie, si care se gasesc pe pagina principala a website-urilor, pentru a incerca sa raspundeti la acestea. Daca oferiti informatii si link-uri relevante veti castiga foarte multi vizitatori.

De asemenea, va puteti pune link catre website-ul dumneavoastra, fara a fi considerat spam daca este relevant pentru conversatia respectiva.

Intrati in discutie cu liderii de opinie

Sunt website-uri care prezinta oportunitati in ceea ce priveste angajarea cititorilor in discutii asupra problemelor importante si atragerea atentiei liderilor de opinie.

Alegand in mod strategic aceste website-uri si angajandu-va in conversatii, puteti beneficia de link-uri si trafic important pe paginile dumneavoastra.

Jonglati cu  3 elemente cruciale

1Tot ceea ce a fost enumerat pana acum reprezinta optimizare off-page si tactici de link building, dar pentru a avea succes sunt importante si aspectul website-ului, precum si performantele acestuia.

Puteti sa aveti totul pus la punct in ceea ce priveste optimizarea off-page si construirea de link-uri, dar daca website-ul dumneavoastra nu are un aspect curat si frumos posibilitatea de reusita scade. De aceea trebuie sa acordati o atentie ridicata web design-ului.

De asemenea, website-ul trebuie sa se miste rapid. Deci, cand va construiti site-ul indreptati-va interesul catre SEO si link building, urmarind si aceste aspecte:

Este necesar un web design frumos. Impactul vizual este foarte important, ceea ce crede vizitatorul despre website-ul dumneavoastra fiind relevant pentru pozitionare, link-uri si conversie. Investiti in design!

Viteza website-ului conteaza. De fapt, este esentiala. Un website mai putin rapid va indeparta vizitatorii, care se intorc pe website-urile ce functioneaza bine.

Continutul important trebuie sa fie vizibil. Oamenii  navigheaza pe website-uri dar continutul important trebuie sa fie intotdeauna deasupra deoarece este mai usor de observat si memorat.

Validati-va website-ul

Primul pas in a va spori succesul website-ului dumneavoastra este si a  tactici avansate de SEO pentru a creste traficul, este s ail validati.

Ce anume trebuie sa validati:

HTML/XHTML

CSS

Accesabilitatea

Link-uri moarte

Feed-uri

Browsere multiple

Dispozitive multiple

Dar cel mai important aspect este cum va validati website-ul, si anume folosind Crawl Tools by SEOmoz sau intrumentele de validare W3C.  Ambele instrumente va vor ajuta sa gasiti problemele ce necesita atentie inainte de a incepe construirea de link-uri.

Testati, urmariti, masurati si imbunatatiti pentru a avea succesul garantat

4O campanie nu este complete daca nu este analizata pentru a masura rezultatele si a vedea ceea ce trebuie imbunatatit.

Astfel trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

Google Analytics – Creati-va un cont si analizati-va datele. Aflati unde vi se situateaza website-ul inainte de a incepe o campanie. Este cea mai simplu mod de a va masura succesul.

Webmaster Tools – Inscrieti-va atat pentru Google cat si pentru Bing penrtu a fi la curent cu datele pe care website-ul dumneavoastra le genereaza. Probabil ca Bing nu va livra aceasi cantitate de trafic precum Google, dar nu trebuie ignorat.

RSS Feed Analytics – Cel mai probabil veti evidentia continutul printr-un feed TSS, de aceea trebuie sa acordati atentie si acestui aspect. Puteti face acest lucru cu Google Analytics.

Teste de Browser – Trebuie sa va asigurati ca website-ul si fotografiile postate sunt vizualizate corect de browsere. Nu va puteti baza pe toate browserele dar fundamentale  sunt Chrome, Internet Explorer, Opera and Safari .

In concluzie pentru a creste traficul bblogului dumneavoastra trebuie sa folositi foarte multe tactici avansate de SEO combinandu-le in asa maniera incat sa ajungeti la rezultate care sa va garanteze succesul.

Share this post

Comment (1)

  • Colea Valeriu Reply

    Informatiile imi sunt de mare folos, multumesc mult si multa sanatate!

    December 9, 2015 at 6:38 pm

Leave a comment

Your email address will not be published.